Beauty

Mijn 5 routines voor een stralende summer glow op je gezicht

juli 29, 2017

Zelf draag ik in de zomer het liefst zo min mogelijk make-up. Niet tot nauwelijks foundation en vaak alleen een beetje eye-liner en wat mascara. Hierdoor valt er dus weinig te verbergen en is een gezonde huid echt een must.

Hieronder deel ik mijn routines die ik persoonlijk erg goed vind helpen om mijn huid stralend de zomer in te sturen.

  1. Wat echt heel goed helpt voor je huid, maar ook voor de rest van je body, is water drinken. Natuurlijk..wisten we al.. maar echt, ik kan het niet vaak genoeg zeggen! Tot een jaar geleden was ik een hele slechte drinker. Soms kwam ik er aan het eind van de dag achter dat ik nog niet eens een heel glas had gedronken. Heel slecht voor je! Nu ik bewuster en meer water drink, merk ik pas goed wat dit met mijn lichaam aandeed. Dus zorg altijd da je een flesje water bij je hebt!
    Vind je water soms saai worden? Pak wat mint of snij ’s avonds wat schijfjes citroen of ander fruit klein en doe dit bij een grote fles water. Zet deze vervolgens heel de nacht in de koelkast, en de volgende dag heb je heerlijk fruitwater.
  2. Scrub je gezicht. Niet te hard natuurlijk, het is een gevoelige huid. Maar standaard als ik onder de douche sta, ga gebruik ik een gezichtsscrub van Rituals. Hierdoor verwijder je de dode huidcellen en voelt je gezicht heerlijk zacht aan.
  3. Gezichtsmassage. Dit is zo lekker na een dag hard werken! Kijk je vriend lief aan of ga zelf aan de slag. Bijna elke dag probeer ik mijn gezicht even 2 tot 5 minuten te masseren. Gebruik gezichtsolie of een lekkere crème en masseer deze in een opwaartse beweging in op je gezicht. Door het masseren stimuleer je de collageen aanmaak, wat zorgt voor een natuurlijke glanzende huid.
  4. SPF. Echt elke dag smeer ik mijn gezicht in met een crème die minstens factor 30 bevat. Ik wil immers geen vlekjes of rimpels stimuleren toch?!
  5. Vind je deze blog een koude douche? Dan kan je er beter voortaan ook eentje letterlijk nemen. Dit beschermd namelijk de natuurlijke oliën in je gezicht. Het water hoeft niet ijskoud te zijn, maar met een graadje of 40 douchen is geen aanrader, dit droogt je huid heel erg uit. Al heb ik daar mijn vriend nog niet van kunnen overtuigen, die douchet naar mijn mening het liefst onder hot lava..

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips, en misschien ga je er zelf ook mee aan de slag? Laat dan zeker even weten of deze tips ook voor jou werken!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply