DIY Industrial lamp

Industriële touwlamp

De zolder, een plek waar je liever niet komt, maar onbewust een schat aan pareltjes bevat. Oké sommige pareltjes moeten even worden opgepoetst, maar met een likje verf, wat nieuwe greepjes of met wat gereedschap, geef je die oude spullen in een mum van tijd een nieuw leven. 

Zo kan ik wel stellen dat er hier afgelopen week een wat verlate voorjaarsschoonmaak-woede heerste. Er moest wat structuur gerealiseerd worden daar boven in de nok van het huis. En ja dan kom je (heel wat) vergeten spullen tegen. Veel hebben we naar de kringloop gebracht, maar het blijft natuurlijk altijd leuk om ook wat oude spullen weer wat liefde en aandacht te geven.

Dus deze lampenkap bleef een ritje naar de kringloop bespaard, en toverde ik dankzij wat hulp van karwei, om tot een lamp die helemaal bij de laatste trends op interieurgebied past.

Wat heb je nodig:

 

Stap 1:

We beginnen gelijk met het grootste klusje: het touwwerk. Heb je wat engelengeduld? Knoop het touw goed vast aan de lampenkap, en draai het touw op je eigen manier om de ijzeren constructie heen.

Ik koos ervoor om elke draai dicht tegen elkaar te doen, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een keer extra om elke ijzeren draad te draaien, zodat je wat meer ruimte tussen het touw hebt zitten, waardoor er meer licht door kan schijnen.    

 

Stap 2:

 

De fitting: Je pakt het losse stukje wat in de fitting zit eruit en pakt het snoer erbij. Het is nu de bedoeling dat je voorzichtig het materiaal wat om het snoer zit gaat verwijderen. Je verwijderd alles tot dat je 2 draadjes tegenkomt, een blauwe en een bruine. Die 2 draadjes laat je zo ongeveer een 1,5 cm vrijkomen, en ook van die twee draadjes verwijder je het omhulsel. tot dat je ongeveer een halve centimeter koperdraad ziet.

 

stap 3:

Vervolgens stop je het stukje koperdraad van de bruine draad in het gaatje van de fitting waar de letter L bij staat, en draait het schroefje aan. Net zo strak tot het koperdraad vast komt te zitten. Dit doe je ook met de blauwe draad, maar die stop je in het gaatje met de letter N.

Stap 4:

Nu ga je in de volgende volgorde alles aan het snoer rijgen: Kopje fitting – sierkapje fitting – draaikopje van de fitting.
Je draait het kopje van de fitting samen met het losse stukje waar de draadjes in zitten, in het uiteinde van de fitting waar je uiteindelijk de lamp in gaat draaien.
Je schuift het sierkapje eroverheen en draait vervolgens het draaikopje vast aan de zwarte fitting. Hierdoor kan het sierkapje die je over de fitting hebt zitten ook geen kant meer op.

Stap 5:

Nu haal je het snoer ook door de lampenkap, deze zal blijven hangen op de fitting. Daarna knip je het snoer af op de gewenste lengte waarop je de lamp wilt hebben hangen en bevestig je het plafondkapje aan het uiteinde.   


Nu is het een kwestie van de lamp ophangen waar je maar wilt en klaar ben je!
In een mum van tijd heb je een oubollige lampenkap omgetoverd tot een mooie eyecatcher in huis!
Hoe makkelijk was dat?!

Gaat het bij jou nu ook kriebelen om aan de slag te gaan? Zoek snel wat oude spullen op en maak er een uniek DIY-design van! Deel je ontwerp met de #karweiXjij en maak kans op 1 van de 5 Karwei cadeaukaarten t.w.v. €100!

Kijk voor de actievoorwaarden even op www.karwei.nl/karwei-x-jij 

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT