Waarom tuinverlichting belangrijk is

Bij het aanleggen of renoveren van de tuin, kan ik mij voorstellen, dat er niet gelijk gedacht wordt aan de tuinverlichting. Natuurlijk is het handiger om gelijk met de aanleg van de tuin een lichtplan te maken, maar heb je nog geen verlichting in je tuin, dan vertel ik je nu even 3 redenen, waarom tuinverlichting belangrijk is.

Sfeer

Het is heerlijk om tot laat in de avond buiten te kunnen zitten. Om op zo’n moment dan in een diep donkere tuin te moeten kijken, doet een beetje afbraak op de sfeer. Met bijvoorbeeld de Tomvisla grondpriklamp van Lampen24.nl, licht je een paar mooie planten of bomen uit, waar je nog de hele avond naar kan kijken. Of breng wat mooie sfeerverlichting aan op de muur of schutting met de mooie ELC Fijona LED wandlampen.

Niet alleen als je in de tuin zit geeft dit een mooi uitzicht, ook als je lekker warm binnen zit is het leuk om in de avond nog naar je tuin te kunnen kijken. Licht in de tuin zorgt namelijk ook voor diepte. Hierdoor kijkje niet van binnen tegen een zwart vlak aan buiten, maar blijft de tuin ruimtelijk voelen.

zicht

Niet alleen is buitenverlichting gezellig, het is ook erg handig. Wil je ’s avonds nog even snel iets in de tuin pakken, dan is het wel zo fijn dat je kan zien waar je loopt. Licht dat op sensor aanspringt is erg fijn om te hebben, maar ook de LED inbouwlamp Till verwerkt in het looppad of de schuur kunnen goed werken voor meer zicht in het donker.

Veiligheid

Niet alleen is een verlichte tuin veilig voor jezelf, je maak de kans dat een inbreker via de tuin naar binnen wilt komen ook kleiner. Zij gaan namelijk liever te werk in een hele donkere tuin, dan dat ze in het licht staan. Verras ze met een licht dat op beweging aanspringt en je tuin is gelijk een stuk minder aantrekkelijk om te benaderen voor ze.

Ben je dus bezig met de tuin, werk dan ook gelijk een lichtplan uit, want je weet nu waarom tuinverlichting belangrijk is. Het is makkelijker de kabels voor elektra en verlichting te verwerken in de tuin als deze nog open ligt. Maak een simpele schets van het plan voor de tuin, en kijk even goed waar je wat voor verlichting wilt hebben. Denk hierbij dan aan de vorige punten die ik heb uitgelicht. Waar wil je sfeer en waar is goed en veilig zicht nodig in het donker.

Wij gaan nog even verder met de installatie van het licht en de aanleg van onze tuin. Ben je benieuwd naar het resultaat, neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram @styledbymarit of lees de blog over ons tuinplan hier.

Deze blog is in samenwerking met Lampen24.nl

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT