Een buitenwoonkamer met de tuinset van Exotan.

Wij hebben een buitenwoonkamer! Wat begin dit jaar nog een berg zand was, gaat langzaam maar zeker steeds meer op een tuin lijken! Na maanden klussen aan de overkapping, het sjouwen van tegels, en beplanten van groen, begint de tuin eindelijk een beetje vorm te krijgen. Een volgende stap is de aankleding! En dat begint bij de mooie tuinset van Exotan!

Omdat het bij ons binnen in huis best klein is, is ons doel om van de tuin een echt “buitenhuis” te maken. Een plek waar we graag zijn en visite kunnen ontvangen. Het plan is om meerdere “ruimtes” te maken in de tuin, maar deze ook flexibel in te delen, zodat we de indeling makkelijk kunnen verschuiven. Blijft toch altijd handig met die veranderdrang he;) 

Tuinmeubel

Met het idee van een flexibele tuinindeling, kwamen we uit op tuinset Florida van Exotan. Deze set bestaat uit een 2 zits bank, 2 stoelen en een koffietafel. Met het teakhouten frame heeft deze set een luxe uitstraling. De tuinset past met zijn natuurlijke looks helemaal in de Bali stijl die we in de tuin terug willen laten komen.

Styling 

Het leuke aan de Florida loungeset is dat je erg makkelijk de indeling kan veranderen. Ga je bijvoorbeeld voor een knusse opstelling, dan zet je de 2 zitstoelen tegenover de bank. Hierdoor creëer je een wat geslotenere zithoek, maar is een erg leuke indeling als je gezellig rond de tafel wilt zitten. Vind je deze opstelling wat gesloten, dan verplaats de de meubelen gemakkelijk in een andere setting.

Door de stoelen links en rechts naast de bank te zetten, creëer je een open zithoek. Deze opstelling oogt een stuk ruimtelijker en is bijvoorbeeld een handige indeling tijdens een tuinfeestje.

Onderhoud van de Exotan tuinset

Het frame van de Florida tuinset is gemaakt van teakhout en kunststof. Door het kunststof vlechtwerk zit de loungeset erg comfortabel in combinatie met de standaard foam kussens met olefin kussenhoes. Het is wel belangrijk om de kussens niet buten te laten liggen, maar deze op de droge plek op te bergen. 

Teakhout heeft een erg mooie kleur, maar vraagt wel wat onderhoud als je niet wilt dat het meubel gaat vergrijzen. Behandel je het teakhout niet, dan neemt de tuinset niet af in kwaliteit. Zonder behandeling is het materiaal wel gevoeliger voor vlekken en verkleuring. Om het tuinmeubel te onderhouden wordt aangeraden producten uit de Exotan Care lijn te gebruiken.

Zo, nu dit hoekje in de tuin helemaal is ingericht met deze tuinset, kunnen wij eindelijk een beetje gaan genieten van al het werk in onze tuin. Er moet nog zeker wat geklust worden, dus houdt mijn blog in de gaten over de tuin updates. Maar voor nu hoop ik dat het mooie weer snel gaat doorbreken, en we gezellig buiten kunnen borrelen aan deze luxe loungeset! 

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT