5 dingen die je wilt weten voor je een houten vloer aanschaft

De vloer is een van de meest bepalende keuzes die je moet maken in huis. Op dit moment zijn er zo veel verschillende opties en mogelijkheden, dat ik mij kan voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je een beetje te helpen bij deze moeilijke keuze, vertel ik je in deze blog wat je moet weten voor je een houten vloer aanschaft. 

Duurzaam

Een houten vloer is ten opzichte van een simpel laminaat, natuurlijk niet in prijs te vergelijken. Maar heb je nu je droomhuis gevonden, en ben je van plan hier nog jaren te gaan wonen, of hecht je waarde aan een sprekende vloer in bijvoorbeeld een oud huis? Dan is een houten vloer zeker iets wat bij jouw woonsituatie kan passen. Een houten vloer is namelijk erg duurzaam. Waar je een laminaatvloer na een aantal jaren moet vervangen, kan je een houten vloer goed oplappen door hem op te schuren en opnieuw af te werken. Een goede houten vloer gaat tot wel 50 jaar mee. 

Vloerverwarming

De meeste huizen hebben of stappen vaak over op vloerverwarming. Een erg goede keuze, omdat je de leidingen niet meer ziet lopen, maar zo ook een betere warmte verdeling in huis hebt. Maar kan een houten vloer wel op vloerverwarming gelegd worden? Het antwoord is JA! Waar het vroeger bijna altijd alleen onder een tegelvloer werd geplaatst, kan het tegenwoordig onder bijna elke vloer gelegd worden. Echter moet je wel voorafgaand aan het leggen van de vloer het stookprotocol uitvoeren. Dit houdt in dat je de dekvloer goed aan de vloerverwarming moet laten wennen. Laat je bij Knulst Houten Vloeren goed informeren over welke soorten houten vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming.

Luchtvochtigheid

Bij het hebben van een houten vloer, is het van belang dat je altijd let op de luchtvochtigheid in huis. Is je huis te droog, dan krimpt de vloer en kunnen er kieren of droge scheuren ontstaan. Is je huis te vochtig, dan kan het zo zijn dat je vloer bol gaat staan. Houd de luchtvochtigheid dus altijd goed in de gaten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door het aanschaffen van een hygrometer.

Huisdieren

Ik kan mij voorstellen dat je je afvraagt of een houten vloer en je kwispelende vriend samen kunnen gaan? Dat kan zeker. Let er alleen goed op dat de waterbak niet direct op de grond staat, maar leg daar bijvoorbeeld een placemat onder. Langdurig de vloer belasten met vocht, kan namelijk schade veroorzaken. Laat je ook goed informeren over de afwerking van de vloer. Een goed afgelakte vloer, is namelijk beter bestand tegen de nageltjes van je geliefde viervoeter. 

Ruimte

Een houten vloer kan gelegd worden in bijna iedere ruimte. Heb je bijvoorbeeld een mooie open keuken, dan wil je die liever niet afbakenen door een tegelvloer. De vloer door laten lopen op het toilet? Ook dat kan. Hierbij is het natuurlijk weer van belang dat je een vloer legt met de juiste afwerking.

Zou jij graag een houten vloer in huis willen? Laat je goed informeren door Knulst Houten Vloeren, en bekijk alle mogelijkheden bij hen in de showroom.

Knulst vloer inspiratie

Bron foto’s: Knulst Houten Vloeren

Wil je meer blogs over interieur lezen? klik dan hier

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT