Een tuin met kunstplanten?

Zoals je misschien al wel gezien hebt via Instagram, zijn wij op dit moment in onze tuin bezig. Een maand geleden lag er nog een berg onkruid, nu staat er deels een pergola en komt er een mooie grote vlonder. Ook zijn we ons langzaamaan aan het oriënteren welke planten we in onze tuin willen gaan plaatsen.

Zo vind ik het heel belangrijk, dat niet al het groen tegelijk in bloei staat, en ook niet alles in de koudere maanden uitvalt. Hierdoor is er in de winter geen groen meer in de tuin te zien. Nu bestaan er onwijs veel verschillende planten en bomen. Met ieder een ander behoefte van zorg, geschikte plaatsing in de tuin, en bloei gedrag. Zo veel zelfs, dat ik er al uren in heb gestoken om een goede combinatie van groen in de tuin te vinden. Tot ik op het volgende belandde. Namelijk kunstplanten voor in de tuin!

Bron: maxifleur-kunstplanten.nl

De perfecte plant voor buiten?

In mijn zoektocht naar geschikte planten, kwam ik op de site van Maxifleur terecht. Mijn aandacht werd direct getrokken naar het feit dat zij geen levende planten verkopen, maar bijna niet van het echt te onderscheiden kunstplanten en -bomen. Zo ook kunstplanten voor buiten

De voordelen van kunstplanten in de tuin.

Waarom de optie om voor kunstplanten in de tuin te kiezen mij zo interessant lijkt, is omdat er een hele hoop voordelen aan zitten. 

Zo hebben deze planten geen verzorging nodig en hoef je ze niet te onderhouden met een snoeibeurt. Ideaal, want tuinieren is niet mijn grootste kwaliteit. Ga je bijvoorbeeld op vakantie of ben je voor langere tijd van huis, dan hoef je niet bang te zijn dat je terugkomt in een jungle van een tuin. 

Daarnaast is je tuin het hele jaar door groen! Nee, geen vallende blaadjes, kale takken en een treurige tuin. Dankzij de kleurvaste Uv-bestendige kunstplanten, die gemaakt zijn van hoogwaardige pvc, kunnen de kunstplanten ieder weertypen aan. Dat is iets waar ik heel vrolijk van word. Want een van onze belangrijkste punten bij het zoeken naar geschikte planten voor in de tuin, is dat niet alles helemaal kaal staat tijdens de wintermaanden. Weer een handig pluspunt om mee te nemen in onze oriëntatie naar de beste planten voor de tuin. 


Kiezen wij voor kunstplanten?

Mochten wij voor de optie kunstplanten gaan, dan scheelt dat in ieder geval een hoop werk met uitzoeken. Geen gepieker over wat de beste plek is voor de planten, en welke verzorging ze nodig hebben. En met mijn geregelde veranderdrang, is het ook leuk dat nu zelfs de planten en bomen geen vaste plek hoeven te krijgen. Kan ik daar ook nog eens leuk mee schuiven!

Al met al neem ik deze mogelijkheid ook zeker mee in ons tuinproject. Het lijkt mij erg leuk om echte planten en struiken aan te vullen met kunstplanten. Zo houd je nog wel het leven van de vogels en insecten in stand, maar heeft de tuin wel het hele jaar door groen staan.

De perfecte combinatie lijkt mij zo.

Houd mijn blog in de gaten, want ook hier ga je nog veel te zien krijgen over ons tuinproject!

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT