Flexa mooi én makkelijk! 

Als ik iemand het woord verfklus hoor gebruiken, krijg ik alweer de rillingen over mijn lijf. Ja, muren voorzien van een laagje verf is hier geen probleem, maar iets in de lak zetten, zoals een trap of deur, dat is niet mijn sterkste kant. Ik kan je vertellen dat de trap er zo’n kleine 3 jaar over heeft gedaan om strak in de lak te komen, en de deuren.. ja daar hebben we het maar niet over, die staan al tijden in de eerste laag grondverf. De reden? Het duurt mij allemaal veel te lang. Ben ik ongeduldig? Absoluut. 

Maar nu heeft Flexa de oplossing voor alle ongeduldige klussers en gemakspersonen. Even snel dat krukje
pimpen of die kastdeurtjes een andere kleur, met Flexa Mooi Makkelijk is het zo gefixt.

Waarom is deze lak anders dan andere lakken? Nou, dat zal ik je vertellen. Je kan namelijk een hele belangrijke stap overslaan! Zet je normaal iets in de lak, dan kan dat niet gelijk. Naast dat je het meubel eerst goed schoon moet maken en schuren, heeft het hout vaak een grondverf nodig. Deze eerste laag verf zorgt ervoor dat de lak die je gaat gebruiken zich goed kan hechten. En wat nou zo makkelijk is aan de Flexa Mooi Makkelijk lijn, is dat je dus geen aparte grondverf meer nodig hebt! En dus een hele stap in het verfproces kan overslaan! Klinkt mij dat eens even als muziek in de oren. 

 

 

Maar werkt de Mooi Makkelijk lak echt zoals het doet zeggen? Ik probeerde het voor je uit.

Voor deze verfklus heb ik mijn bureau in een nieuw jasje gestoken. Een echt werkblad is het niet, want ik heb gewoon onze oude behangtafel op 2 schragen gezet. Een erg slimme oplossing, omdat we geen plek konden bedenken om hem op te bergen. Iets minder handig, omdat het blad best wel ruw is. Het leek mij dan ook geen verkeerd plan om het bureau van een lak te voorzien, waardoor het minder ruw aan zou voelen. Voor deze klus gebruikte ik de verfkleur Mooi Wit.

Stappenplan:

  1. Om het blad goed voor te bereiden op zijn nieuwe lakje, is het heel belangrijk dat je het eerst goed schoonmaakt. Ik gebruikte daarvoor Alabastine verfreiniger, hierdoor ontvet je het hout goed, waardoor de verf straks beter hecht.
  2. Vervolgens schuur je het blad goed op. Zo verwijder je alle oneffenheden (splinters, gebruikssporen, in dit geval oude lijmresten van het behang), doe je dit niet goed, dan ga je dat straks door de lak heen zien.
  3. Om al het stof van het schuren weer te verwijderen, herhaal je stap 1 nog een keer. Nadat je het meubel voor de 2e keer ontvet hebt kan het echte werk beginnen.
  4. Normaal zou je op dit punt dus eerst een grondverf aan moeten brengen. Vaak 1 of soms zelf 2 lagen, afhankelijk van de ondergrond. Nu is dat bij deze lak dus niet nodig, omdat deze verf een grondverf en lak in één potje is. Hierdoor kon ik gelijk beginnen met verven.
    De lak dekte op het bureau in één keer. Voor de zekerheid heb ik na 6 uur nog wel een tweede laag aangebracht, omdat ik vaak aan mijn bureau werk en de lak hierdoor naar mijn idee net wat sterker wordt.

Het resultaat:

Naar mijn mening doet de verf echt wat het zegt te kunnen, namelijk een grondverf en lak in 1 zijn. Het product was erg makkelijk aan te brengen, en het is dus mogelijk om in 1 dag een meu
bel te verven (wacht wel even 6 uurtjes voor je de 2e laag gaat aanbrengen). Ik kan de mooi makkelijk lijn van Flexa zeker aanraden als je op een snelle manier een meubel van een nieuw kleurtje wilt voorzien. Sterker nog, ik kijk niet meer zo op tegen een verfklus en heb zelfs alweer een nieuw verfproject in gedachten wat ik wil gaan uitvoeren met behulp van deze verf, nu ik weet dat het zo snel en makkelijk kan.

En nu het bureau een kleine make-over heeft gehad, kon ik het natuurlijk niet laten om de hele kamer weer eens om te gooien en het bureau van een nieuw plekje te voorzien.

Laat je me weten wat je van het resultaat vindt? Daar ben ik erg benieuwd naar!
In de maand Mei hebben meerdere bloggers deze verf mogen testen. Andrea van Livinghip.nl gaf de verfkwast door aan mij. Dinsdag 28 mei zal Mirjam van eengoedverhaal.nu haar verfproject met jullie delen. Benieuwd naar haar resultaat, houd haar blog en instagram dan goed in de gaten.

*Deze blog is in samenwerking met Flexa

3 mei 2019

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT