Lichtkoepel de oplossing voor een uitbouw?

Momenteel zijn wij ons aan het oriënteren op het gebied van een uitbouw en daar komt zeker meer bij kijken dan je denkt. Een van de dingen waar wij tegenaan lopen is het feit dat onze benedenverdieping nu heerlijk licht is overal. Zelden hebben wij een lamp aan, omdat het daglicht de hele ruimte kan bereiken. Maar hoe zit dat straks als we 4 meter willen gaan uitbouwen? Zelf wil ik niet het effect creëren van een serre, waarbij zowel het plafond als de achtermuur compleet bestaat uit glas. Uiteindelijk willen wij onze woonkamer naar achteren in de uitbouw gaan plaatsen, en ik wil dan niet het idee krijgen dat ik mij in een vissenkom begeef.

Nee, ikzelf vind teveel ramen in een uitbouw niet ideaal. Maar hoe kunnen we dan zorgen dat het daglicht toch het midden van de kamer haalt?

En toen stuitte ik op deze oplossing!

Na wat zoekwerk over de uitbouw en ramen, kwam ik uit op de site van Bouw-handel.
En welke uitkomst mij heel erg aanspreekt en wat zij aanbieden, zijn lichtkoepels.

 

Bouw-handel heeft een breed assortiment aan lichtkoepels. Je kan voor een vierkante koepel kiezen, maar misschien past een ronde koepel toch net wat leuker bij de stijl van het huis. En zelfs een piramide vorm is mogelijk.

Bouw-handel produceert de koepels in Amsterdam, en voldoen aan de geldende normen. Ook zijn de koepels van een uniek bevestigingssysteem gemaakt, namelijk hoogslagvast polycarbonaat. Door de antidiefstalzekering is de bevestiging van de koepel inbraakvertragend. Je kan dus met een ge
rust hart vertrouwen op deze topkwaliteit met 10 jaar garantie. Daarnaast biedt Bouw-handel ook een laagste prijsgarantie op het gehele assortiment aan lichtkoepels. Vind je ergens anders een lagere prijs voor hetzelfde product, dan krijg je de korting van het verschil en ook nog eens 10% korting op de nieuwe prijs. 

 

Wanneer zou je voor een lichtkoepel kunnen kiezen?

Als je in dezelfde situatie zit als wij kan een lichtkoepel een goede uitkomst zijn. Vaak nemen die extra meters uitbouw veel licht weg in het midden van de kamer. Wil je toch dat het zonlicht ook het midden van de kamer bereikt, dan kan je overwegen om in het dak van de uitbouw ook ramen te plaatsen. Natuurlijk kan je de hele uitbouw inclusief het dak van ramen voorzien, maar wil je niet het idee hebben dat je in een kas zit, dan kan je voor een subtieler lichtinval kiezen en voor een lichtkoepel gaan.

Ook als je bijvoorbeeld meer licht wil in je garage of schuur, en het dak leent zich ervoor, dan is een lichtkoepel in de meeste gevallen een makkelijke uitkomst, zonder dat het hele dak verbouwd hoeft te worden.

 

Heb jij een ruimte in huis die wel wat extra daglicht kan gebruiken, en is het dak plat of licht schuin? Dan kan een lichtkoepel zeker een uitkomst voor je bieden.

 

 

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT