Herfst in de slaapkamer

Nu de dagen wat korter en kouder worden, breekt hier ook de tijd aan om mijn slaapkamer nog net even wat knusser, warmer en gezelliger te maken. Het kriebelt van binnen al om mijzelf lekker in een warme deken te cocoonen. Hoewel ik vaak een ochtendmens ben, merk ik dat ik richting de koude dagen daar toch wat meer moeite mee heb. Dan is het natuurlijk extra gevaarlijk om een gezellig kamertje te creëren, hoor ik je al denken, maar dit is natuurlijk ook de plek waar je jezelf weer helemaal op kan laden, en je even in alle rust kan afzonderen van de drukte om je heen.

  Dat een slaapkamer rust moet uitstralen is voor mij het allerbelangrijkste. Dit hoeft alleen niet te betekenen dat je het bij een bed, een kast en een rustig neutraal kleurenpallet moet houden. In tegendeel. Ik lig natuurlijk soms te piekeren in bed, maar vooral vaak te dagdromen, en dan vind ik het persoonlijk het allerfijnste als de ruimte mij ook creatief prikkelt. Het gaat om een balans in je kleurgebruik. Kies bijvoorbeeld 2 of 3 kleuren en laat deze in verschillende tinten en materialen terugkomen. Hoewel ik al jaren trouw ben aan mijn witte neutrale dekbedovertrek die ik gezellig aankleed met verschillende lagen dekens en kussen, leek het mij ook wel eens leuk om een andere kleur te stylen in deze ruimte, dus ging ik opzoek naar een mooie herfstkleur, en kwam ik uit bij dit dekbedovertrek van Beter Bed met een fijne groene kleur.  

Het gaat om een balans in je kleurgebruik. Kies bijvoorbeeld 2 of 3 kleuren en laat deze in verschillende tinten en materialen terugkomen.

  Het dekbed heeft een mooie vintage look, waardoor ik de stof heerlijk aan vind voelen. Ik hou persoonlijk erg van dat verwassen en gekreukte effect. Ik zal zelf dan ook nooit mijn dekbed strijken, omdat ik dat gekreukte linnen juist zo’n cosy gevoel vind geven. Wat kleurtonen betreft past dit dekbed hartstikke fijn in de ruimte. Met de grijze wand i.c.m. het oranje in de decoratie en het groen van de plantjes, geeft dit de hele kamer een heerlijk warm, geborgen en herfstige gevoel. En door de kleuren in verschillende materialen terug te laten komen, blijf je dat rustige en samenhangende geheel houden. Wat ook zorgt voor rust in je hoofd en natuurlijk een goede nachtrust. Wat vind jij van deze kleurencombi? En zou jij gaan voor een gekleurd dekbedovertrek? *Alternatief product *Dit artikel is in samenwerking met Beter Bed en Social Connectors.      

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT