Tranquil Dawn: Past de Flexa kleur van het jaar 2020 in mijn interieur?

Ieder jaar maakt Flexa de kleur van het jaar bekend. Zoals velen vast wel voorbij hebben zien komen, was dat in 2019 de kleur Spiced Honey. Een mooie warm oranje, oker geel achtige kleur. 
Afgelopen september werd de nieuwe kleur voor het jaar 2020 bekend gemaakt. Ikzelf zat heel erg te denken aan een terracotta kleur, maar daar zat ik dus even compleet naast. 
Op een hele mooie lokatie, waar de styling op een onwijs leuke manier verzorgd was door Souraya van @Bintihome, kregen we de kleur van het jaar 2020 te zien. Tranquil Dawn.

Eenmaal thuis wilde ik al de opgedane inspiratie omzetten naar ons interieur. 
De kleur Tranquil Dawn past hier perfect, maar waar?

Van het voorjaar heb ik onze trap behangen. Een tegeltjes print met mooie kleuren. Ik zat toen al heel erg te denken om de kleur Spiced Honey in de hal aan te brengen, om zo de trap op een leuke manier bij de hal te betrekken. Nu kan onze hal erg donker zijn op sommige dagen, en is hij niet erg groot. Hoewel de kleur daar vast heel mooi had gestaan, durfde ik het toch niet aan. 

trap met behang

Tranquil Dawn van Flexa

En toen was daar de kleur Tranquil Dawn
De perfecte match voor de verbinding van de trap en de gang.

trap kleur

Plan van aanpak met Flexa:


kleurtesters flexa

Allereerst zat ik nog te denken om de kleur Tranquil Dawn te combineren met andere mooie verfkleuren uit de Flexa lijn, zoals de kleur Cheeky Chestnut of Indigo Depths. Maar doordat de gang klein en smal is, en vaak vol hangt met jassen, wilde ik het toch rustiger laten.
Voor een beetje speels effect, en omdat we de gang moeilijk breder kunnen laten lijken, maar wel hoger, ben ik gegaan voor een half hoge lambrisering. 

Om te kijken hoe de kleur zou overkomen in de gang, heb ik eerst met de kleurtester een testvlak gemaakt op de muur. Zo zie je gelijk hoe de kleurtint is. Want op een verfstaaltje is dat toch vaak lastig in te schatten, en kan de kleur heel anders overkomen dan het staaltje je doet verwachten. 

Eenmaal besloten de kleur toch écht te willen aanbrengen op de muur, ben ik met behulp van een waterpas de lijn van de lambrisering gaan aftekenen en afplakken. En toen kon het verven beginnen!

Styling met Tranquil Dawn:


Om goed het verschil te laten zien wat kleur en styling met een ruimte kan doen, zal ik je eerst even de before foto’s met je delen. Wat kleur betreft probeerde ik de gang doormiddel van de vaas al een beetje met de trap te combineren. Verder is het erg kaal en echt veel sfeer valt er niet te sproeien. 

Zoals ik al eerder aangaf wilde ik de kleur Tranquil Dawn eerst misschien combineren met een andere verfkleur uit de Flexa lijn. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Om toch wat met kleur in de gang te spelen, ben ik accessoires gaan verzamelen in de kleuren die ook terugkomen in het behang van de trap, en goed matchen met de kleur op de muur. 

Styling tip: Wil je niet meerdere kleuren op de muur aanbrengen, koop dan een klein potje verf of gebruik de kleurentesters om een bloempotje, kapstok of ander accessoire in een kleur te verven die mooi bij de muur past. Kies bijvoorbeeld 2 andere kleuren en laat deze op meerdere plekken in decoratie terugkomen om een geheel te creëren.

Resultaat:


En dan hier het resultaat van de hal make-over! 
Voor de oplettende kijker, inderdaad, de voordeur heeft ook een nieuw kleurtje gekregen. Dat blauw kon ik na de styling echt niet meer aanzien. Om deze “extra” klus super snel te klaren, gebruikte ik voor de deur verf uit de Flexa Mooi Makkelijk Deuren en Kozijnen lijn in de kleur “Mooi Wit”.

*Deze blog is in samenwerking met Flexa.

Vind je deze blogpost leuk? Bekijk dan hier de andere makeovers met Flexa


RELATED POSTS

8 Comments

 1. Kim

  6 november 2019

  Wauw heel mooi die trap! Waar kun je dat behang kopen?

 2. Kim

  6 november 2019

  Heel mooi behang op de trap! Waar kun je dat kopen?

 3. Sophie Prins

  14 januari 2020

  Prachtig! Mag ik vragen waar je schoenenkast vandaan komt?

 4. Maureen

  14 maart 2020

  Gaaf geworden!
  Kun je mij vertellen waar zowel de schoenenkast als de vaas vandaan komen?

  • maritdewolff

   8 april 2020

   Dank je wel! Natuurlijk, de schoenenkast is de HEMNES van IKEA, en de vaas komt van TKmaxx.

 5. Kirsten

  17 april 2020

  Zou je toevallig ook het merk weten van de vaas? Kan hem bij TKmaxx helaas niet meer vinden.

 6. Charleyne

  15 mei 2020

  Heel mooi geworden! Ik vroeg mij af waar je de nieuwe knoppen op de kast vandaan hebt?

LEAVE A COMMENT