Een keuken uitzoeken blijft toch altijd een spannend iets. Ga je bij het uitzoeken van een keuken voor een veilige keuze, zoals wit, waarbij je bij eventuele verkoop van het huis altijd goed zit. Of durf jij het spannender aan te pakken en ben jij misschien wel in voor de laatste trends? Wat natuurlijk het belangrijkste is, is dat de keuken past bij de rest van het huis, maar daar zijn een hele hoop opties in. 

Dat een zwarte keuken al jaren favoriet is, is je vast niet ontgaan, maar een zwarte keuken kan hard overkomen en daar moet je maar net van houden. Nu de natuurlijke sferen steeds populairder worden, en aardetinten niet meer uit een interieur weg te denken zijn, zien we ook dat de keuze voor een houten keuken steeds meer toeneemt. Zo is een eiken keuken van alle tijden en in veel verschillende stijlen toe te passen. 

Landelijke keuken

Bij een houten keuken denken we al snel aan een landelijke keuken. Hout zorgt voor het aardse, pure gevoel. Een landelijke houten keuken wordt vaak gecombineerd met een betonnen of natuurstenen blad. Heb je een stenen of betonnen vloer in de keuken, dan zijn houten fronten een hele mooie keuze voor je keuken. Door het hout niet te glad af te werken, krijg je een robuust stoer karakter.

Klassieke keuken

Ben je meer van de klassieke stijl, kijk dan naar een keuken met gedetailleerde details, een strakkere afwerking van het hout en misschien wel een kleurtje. Zo kan een witte keuken met sierlijke frontjes en een eiken keukenblad een mooie klassieke uitstraling geven aan de ruimte. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld een messing kraan en stijlvolle handgrepen.

Moderne keuken

Bij een moderne houten keuken zie je dat het hout vaak strak en glad is afgewerkt. Bij de afwerking van het hout kun je dan kiezen voor een natuurlijke strak matte afwerking, of bijvoorbeeld een glanzende lak. Vaak wordt de kleur zwart of wit ook toegevoegd aan de moderne look, dit omdat er bij een moderne keuken best wel een hard en strak contrast mag ontstaan. 

Design keuken

Een design keuken kun je nog wel eens verwarren met een moderne keuken. Echter zit hier wel degelijk verschil in. Een design keuken biedt namelijk op alle vlakken meer luxe. Een luxe design keuken herken je aan het strakke, minimalistische design en is voorzien van uitgebreide functionaliteiten. Vaak gaat men bij de keuze voor een design keuken voor frontjes zonder handgrepen. Hoe strakker en minimalistischer de afwerking, hoe sterker het design gevoel.

Welke stijl van een keuken spreekt jou het meest aan? 

Meer keuken blog:
Onze keuken make-over

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT